4 Kas 2019

LIMITLESS ( LİMİT YOK )

 Limit Yok
(2011) on IMDb


Roman yazmaya çalışan ama yazamayan , sevgilisiyle cafede buluştuğunda hesabı ödeyemeyecek kadar ekonomik olarak kötü durumda ve tam bir kaybeden olan kahramanımız , tesadüfen karşılaştığı bir tanıdığından aldığı hap ile yüksek işlevli mükemmel bir beyne sahip oluyor.Ama ertesi gün kalktığında dünkü yüksek işlevli zihnin performansından eser kalmamıştır.Peki , bu haplardan daha fazla bulabilecek midir ? Ve bu hapların etkisiyle neler başarabilir ? Peki , haplar tükenirse o zaman ne yapacak ?
Tüm yanıtlar filmde ...


Özel Notlar

1. Hap almaksızın filmdeki kahraman kadar yüksek işlevli bir zihne sahip olan biri için bkz. William J. Sidis

2. Kahramanın hapın etkisindeyken " Eğer ileri gitmezsem patlayacakmış gibi hissediyorum " repliği , uzun süre aç kalınca zekasının ona oyunlar oynaması güzel düşünülmüş ayrıntılardı.

3. Hapı kullanmış başka birinin yere dökülmüş kanını emmesi kahramana hapın kendisi kadar etki etmemeliydi.Çünkü ; bir insanda ortalama 5-6 litre kan bulunur.

4. Zihnini geliştirmek isteyenlere nörobiyolojik bir bilgi vermek istiyorum.Prefrontal korteks ve hippokampus bölgeleri nöroplastisiteye en yatkın beyin bölgeleridir.Özetle karakter ve hafıza insanın en iyi eğitebileceği ve geliştirebileceği zihinsel yetenekleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerini Paylaş