26 Kas 2019

WANTED

 Wanted
(2008) on IMDb





Kahramanımız , stresli masabaşı işine gidip gelen ve eve geldiğinde anlaşamadığı şikayetçi sevgilisine katlanmaya çabalayan biridir.Panik ataklar geçirmektedir ve sevgilisi tarafından en yakın arkadaşıyla aldatılmaktadır.
Hayatına ansızın giren yabancı bir kadın kendisini öldürülmekten kurtarmış.Onu "Kardeşlik" ismindeki tarikata getirmiş.Tarikatta kendisine , babasının yaşarken bu tarikata  bağlı bir suikastçi olduğu , yaşadığı panik atağın aslında panik atak değil normal insandan çok daha hızlı algılamasına ve tepki göstermesine olanak tanıyan bir yetenek olduğu anlatılır.

Bir sineği kanatlarından vurabileceğini , kurşuna faso verilebileceğini, bıçak kullanmayı , fiziksel acı eşiklerini yükseltmeyi , akyuvarları uyaran özel bir karışımla dolu küvette yaralarının saatler içinde iyileşebileceğini ve en önemlisi kendisini öldürmeye çalışan adamın babasının katili olduğunu ve kumaş dokumalarından kehanet okuyup dünyada kimlerin ölmesi gerektiğini kaderin belirlediğini öğrenir.

Babasının katili de çok yetenekli bir suikastçidir.Vaktinde "Kardeşlik" e bağlı olan ama sonradan "Kardeşlik" e ihanet eden biridir.Bu adamı alt etmeyi başarabilecek midir ?


Özel Notlar

1.  Angelina Jolie'nin kadere bağlılığı ve bu bağlılığın dayanağını kahramanımıza anlatttığı sahne ve ayrıca filmin sonlarına doğru kendi ölümüne de yol açan hareketini yapması çok güzeldi.Ve o hareketi yapmadan önceki bakışları ...

2.Bir insanın kalbinin dakikada 400 atım yapması mümkün değildir...Ve adrenalin ve beraberinde gelen taşikardi insanın gücünü ve hızını arttırır.Algılama hızını ve tepki verme hızını da arttırır ancak bu sadece anlık bir tehlikeyi bertarf etmek için insanın biyokimyasında bulunmaktadır.Anlık olmayan işler için dikkati ve algılamayı mahveder.Hatta ardı ardına kahve ve sigara içenlerde gözlemlenen nabzın hafif derecede hızlanıp 100-110 dolaylarına çıkması bile odaklanmayı çökertir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerini Paylaş